Over ons

Over Santon Circuit Breaker Services

Santon Circuit Breaker Services is uw one-stop-shop voor het aanschaffen en onderhoud van uw vermogensschakelaars. U hebt altijd keus uit de beste circuit breakers die er op de markt zijn. Vraag ons gerust om advies. Voor het  vervangen van uw oude vermogensschakelaars ontwikkelden wij een compleet assortiment Sidunn conversiesets – uw garantie voor een veilige én snelle ombouw, met een minimum down time. Wij kunnen u assisteren bij de installatie ervan, of dit onder onze verantwoording compleet voor u uitvoeren. Zijn er bijzondere omstandigheden of hebt u speciale wensen? Onze ontwikkelingsafdeling beschikt over state of the art hulpmiddelen en een schat aan ervaring om de juiste oplossing te creëren en implementeren. Waar en wanneer u maar wilt.

Ook voor het gehele onderhoud, inclusief certificering van uw vermogensschakelaars, bent u bij Santon Circuit Breaker Services aan het juiste adres. Altijd verzekerd van een bedrijfszekere installatie? Een kwestie van nú snel schakelen…

  • De beste vermogensschakelaars
  • Sidunn conversiesets op maat
  • Minimale ombouwtijd en maximale veiligheid
  • Assistentie bij installatie of turn key oplevering
  • Controle en certificering van uw huidige installatie

Bel  +31(0)10 283 26 00 of mail naar cbs@santonswitchgear.com

Lees onze bedrijfsbrochure (engels) hier:

een stukje geschiedenis

Santon
Santon is in de jaren dertig van de vorige eeuw opgericht in het verenigd koninkrijk door Harold Curtis Sanders en James Frasier Fulton. Deze heren ontwikkelden een schakelaar met unieke eigenschappen die oplossingen bood in een zich snel elektrificerende industrie in het verenigd koninkrijk en die heden ten dagen nog steeds de basis vormt van de huidige pakketschakelaar een van de producten die Santon fabriceert. In de zestiger jaren werd de Hoop aan de sluisjesdijk in Rotterdam vertegenwoordiger van Santon in Nederland, De Hoop kwam via de Steenkolen handelsvereniging in handen van GTI en daarmee werd Santon ook onderdeel van dit bedrijf. Nadat Santon UK in zwaar economisch weer was beland is het overgenomen door Santon Holland bv toen nog onderdeel van GTI, zodat Santon UK een vestiging werd van Santon Holland. In 2004 kwam er via een Management Buy In ook een einde aan de bedrijfsbanden met GTI en in 2008 werd het huurcontract van het pand aan de Willingestraat beëindigd en werden de activiteiten voort gezet in een modern bedrijfspand aan de Hekendorpstraat in Rotterdam IJsselmonde (waarna in 2011 ook Santon Circuit Breaker Services B.V. werd opgericht).
Santon heeft als hoofdactiviteiten het leveren van en vermarkten van pakketschakelaars en het leveren vermarkten van vermogensschakelaars en de daarbij behorende producten en services, Santon heeft naast de vestiging in Nederland vestigingen in Engeland en Duitsland er werken bij Santon ongeveer 90 mensen en de gezamenlijke omzet bedroeg in 2015 20 miljoen euro.

Circuit Breaker Services
Santon is niet altijd actief geweest in de Off-Shore maar sinds we in 1984 agent werden van Merlin Gerin Grenoble (tegenwoordig Schneider-Electric) is er altijd service verleend aan de vermogensschakelaars van Merlin Gerin die Santon had geleverd en die leveringen vonden ook hun weg naar de Off Shore en scheepvaart. Deze activiteit die begonnen is met het bovengenoemde agentschap is de afgelopen jaren net zo als de andere activiteiten van Santon sterk gegroeid en is verantwoordelijk voor zo’n 25% van de totale omzet, van deze omzet komt ongeveer 50% vervolgens uit de maritieme en offshore markt.

Hebben wij u nieuwsgierig gemaakt?

Laat uw gegevens hier achter en wij nemen vrijblijvend contact met u op.

1 + 3 =