Het valt niet mee om preventief onderhoud uit te voeren op vermogensschakelaars die continu in gebruik zijn. Toen een van de Daimlerfabrieken in Stuttgart Santon Switchgear om ondersteuning vroeg, kregen ze niet het antwoord dat ze wilden, maar wel dat ze nodig hadden. Vervanging van de schakelaars bleek namelijk veel goedkoper uit te pakken dan renovatie.

De AEG vermogensschakelaars van Daimler waren met 25 jaar al behoorlijk op leeftijd. Vanwege die leeftijd zorgden de systemen die de installaties moesten beschermen bij kortsluiting juist voor problemen. Uitbouwen en grondig renoveren van de schakelaars leek volgens de technische experts van Daimler dan ook de enige oplossing. De vestiging is echter 24 uur per dag, zeven dagen per week in bedrijf en dus moest een tijdslot worden gevonden om de nodige werkzaamheden uit te voeren. Dat tijdslot werd gevonden, maar dan waren er wel extra handjes nodig om de klus binnen de gestelde tijd te klaren.

De zoektocht van het Duitse autobedrijf leidde naar Nederland, waar Santon Switchgear ruime ervaring heeft met dit soort schakelingen. Bovendien is het bedrijf gespecialiseerd in retrofits van apparatuur waar soms de fabrikant zelfs geen onderdelen meer van heeft. Gerard van Zeijl, directeur van Santon Circuit Breaker Service: ‘Voor veel vermogensapparatuur geldt dat ze technisch nog jaren meekunnen, maar dat fabrikanten op den duur stoppen met de ondersteuning ervan. Ook reserveonderdelen worden dan vaak niet meer gemaakt, waardoor installaties in hun geheel moeten worden vervangen. We hebben al heel wat onderdelen via 3D-printing gemaakt via de tekeningen van de leveranciers. Daarmee verlengen we de levensduur op een veilige manier.

Vanwege onze reputatie kwamen de technische experts van Daimler bij ons terecht. Ze legden ons hun probleem uit en vroegen of wij in één weekend twintig  vermogensschakelaars konden uitbouwen, reviseren en weer aansluiten. Nu vind ik dat geen enkel probleem, maar toen we doorvroegen, bleek het probleem iets complexer. De vermogensschakelaars verstoorden namelijk nogal eens de productie. Men wilde dan ook het liefste periodiek preventief onderhoud uitvoeren aan de schakelaars, maar dan moesten alle schakelaars compleet spanningsvrij worden gemaakt. En dat stoorde uiteraard ook weer de productie.’

Van Zeijl stelde dan ook voor de 25 jaar oude AEG-vermogensschakelaars te vervangen voor een moderne variant van Schneider Electric. ‘Het voordeel van die nieuwe schakelaars is dat ze stuk voor stuk kunnen worden afgeschakeld en uitgereden’, zegt Van Zeijl. ‘De technische dienst hoeft dus niet meer te wachten tot de volgende bedrijfsstop om preventief onderhoud uit te voeren of eventuele defecten te verhelpen.’

Hoewel de investering voor Daimler hoger werd, zou deze zeer snel kunnen worden terugverdiend door de hogere productie van de fabriek. De rekensom was dan ook snel gemaakt en Santon kon aan de slag. Van Zeijl: ‘Hoewel de scope van de opdracht was veranderd, bleef het tijdslot hetzelfde. We moesten in één weekend twintig vermogensschakelaars van duizend ampère uitbouwen en nieuwe installaties ervoor in de plaats zetten. Het kwam dan ook aan op een zeer goede voorbereiding. Na de situatie ter plaatse te hebben bekeken, hebben we op onze eigen locatie een proefplaatsing gedaan. We wilden immers zeker weten dat we de systemen op tijd konden loskoppelen en aansluiten. Saillant detail was dat Daimler geen tekeningen meer had van de AEG-schakelaars. Maar wij hadden die nog wel! Tijdens de proefinstallatie zagen we al dat we zeer weinig ruimte hadden in de bestaande kasten. Die voorkennis hielp ons om, ondanks de beperkingen, zeer snel te werken. Uiteindelijk zijn we met zeven man naar Stuttgart afgereisd en de eerste avond konden we de spanning alweer op de nieuwe schakelaars zetten.’

Toevallig viel de renovatie samen met het oktoberfest in Stuttgart, wat een extra feestelijk tintje gaf aan de versnelde oplevering. ‘De volgende dag hebben we nog wel de deuren op maat gemaakt, maar de installatie draaide al volledig’, zegt Van Zeijl.

Inmiddels werken de vermogensschakelaars naar volledige tevredenheid. Santon heeft een service level agreement met Daimler afgesproken, waardoor de experts van Daimler zich weer op hun kerntaken kunnen richten. De experts van Santon zorgen ervoor dat de vermogensschakelaars de installaties en systemen beschermen tegen problemen, in plaats van zelf het probleem te vormen.