Santon CBS organiseert kennisdagen voor haar industriële, facilitaire, infra en maritieme relaties. Onlangs waren de Data Centre-relaties aan de beurt. Een bezoek aan de internationale ExCel Data Centre beurs in Londen gaf inzicht in twee belangrijke trends: beschikbaarheid en energiebesparing.

Donderdag 16 maart 2017 vloog Santon CBS met diverse relaties uit de Data Centre wereld naar Londen voor een bezoek aan de ExCel Data Centre beurs. Gelijk werd duidelijk dat de wereld van datacenters nog steeds wordt gedreven door een hoge beschikbaarheid van de servers. De meeste hardware die de standhouders toonden, was hier dan ook op ingericht, met onder andere UPS-systemen, koeling en noodstroom. Ook de diensten en producten van Santon CBS richten zich met name op de veiligheid met vermogensschakelaars die op tijd kunnen ingrijpen als het lokale energiebedrijf ineens een blackout krijgt.
De tweede trend die terug was te zien in het beursaanbod, is die van energiebesparing. Grote gebruikers of eigenaren van datacenters investeren al in duurzame energieopwekking om hun CO2-voetafdruk te verkleinen. Nog beter is uiteraard om het energieverbruik terug te dringen. Ook daar kunnen vermogensschakelaars een verrassende rol in spelen. De schakelaars bieden namelijk de mogelijkheid om het energieverbruik op serverniveau te meten. Daarmee wordt al snel duidelijk waar de grote energieslurpers zitten en kan men onderzoeken waar dat hoge verbruik aan te wijten is.

De relaties van Santon CBS keken vijf uur lang hun ogen uit op de beurs kijken terug op een leerzame en interessante dag waarbij er veel kennis is gedeeld en opgedaan. Helaas komt er altijd een einde aan dit soort dagen maar het bezoek aan de Data Centre Beurs in het Londen ExCel was meer dan geslaagd.