Dinsdag 5 en woensdag 6 juni was het weer zover. Santon C.B.S. organiseerde deze dagen voor de vijfde keer haar, inmiddels welbekende, ‘Kennisdag’. Als unieke locatie van deze leerzame en gezellige dag werd dit jaar gekozen voor museumschip ‘De Castor’. Zowel op dinsdag als woensdag mochten wij een grote, fijne groep relaties verwelkomen.

Na een korte rondleiding door onze productiehal was het tijd om per bus te vertrekken naar de Castor. Eenmaal aangekomen op de Wilhelminapier kon dan eindelijk voet worden gezet op de filmset. Filmset? Ja zeker, zo werd de Castor recentelijk nog gebruikt voor opnames van de film Duinkerken. Inmiddels zitten die opnames erop en dus kon het schip mooi dienen als decor van de Santon Kennisdagen. Kees-Jan van der Ven, consultant bij RH Marine en kennisbron bij dit bedrijf op het gebied van EMC, had de eer om de Kennisdag af te trappen. Met zijn presentatie over EMC en EMI heeft hij geprobeerd om dit interessante fenomeen wat meer zichtbaar te maken. Na de lunch was het de beurt aan Theo de Bruin en Joost de Koning. Theo de Bruin, programmamanager strategische programma’s bij Stedin, ging tijdens zijn verhelderende presentatie in op de onderzoeksvraag ‘Wat verleidt werknemers om bewust van bekende regels af te wijken?’. Joost de Koning, channel manager bij Schneider-Electric, ging op zijn beurt in op aspecten omtrent het integreren van Solar installaties met noodstroom generatoren.

Na de presentaties was het tijd om het dek op te gaan en te genieten van het zomerse weer. Met temperaturen van boven de 25 graden hadden wij geen betere omstandigheden kunnen wensen. Al varend door de Rotterdamse haven, onder het genot van een hapje, drankje en praatje, kon het programma op een rustige manier worden afgesloten. Wij kijken terug op twee zeer geslaagde Kennisdagen en bedanken iedereen voor zijn aanwezigheid. Hopelijk tot volgend jaar!

Download hier de presentatie van Schneider Electric

Download hier de presentatie van RH MARINE