General Manager Gerard van Zeijl van Santon CBS kijkt zijn ogen uit als hij tijdens een vakantie pijpenlegger de Lorelay ziet varen. De retrofit aan de middenspanningsinstallatie staat hem nog vers in het geheugen. Van Zeijl sloot het weerzien met opdrachtgever Allseas dan ook in stijl af.

Zaterdag 11 Februari, Santon CBS General Manager Gerard van Zeijl vertrekt voor een fietsvakantie naar de Canarische Eilanden. Nog dezelfde dag neemt hij samen met drie andere fietsvrienden zijn intrek in een appartement aan de boulevard van Arinaga. Van Zeijl: ‘Playa des Ingles wordt ook wel het Scheveningen van Gran Canaria genoemd. In die vergelijking is Arinaga het Katwijk van Gran Ganaria.’

Als Van Zeijl ’s avonds uit het raam van zijn appartement kijkt, ziet hij een wel erg bekend scheepsilhouet. ‘Is dat niet de Lorelay, waar we een retrofit middenspanningsinstallatie hebben geleverd voor een functionaliteitsuitbreiding van het schip?’ De site van Marinetraffic biedt uitkomst: een paar honderd meter van zijn appartement ligt inderdaad de pijpenlegger van het Delftse bedrijf Allseas.

Van Zeijl: ‘Het leek of ik op mijn vakantieadres werd achtervolgd door mijn werk, maar zo voelde dat niet.’ Met trots vertelt hij over de uitdagingen die Santon Circuit Breaker Services diende te overwinnen tijdens de realisatie van dit project. ‘De sourcing van de ontbrekende Aardingsschakelaar was een behoorlijke uitdaging, met als de interfacing met het Power Management systeem van het schip.’

Echt leuk word het pas als het contactpersoon van Allseas aan boord blijkt te zijn. Hij bevestigt het welslagen van dit project dan ook opnieuw tijdens een gezamenlijke tapasavond in een van de baretjes in Arinaga. Wel een zeer speciale manier om een project af te sluiten.